Limousines van politie aan de kant wegens homologatieproblemen

De komende jaren zouden volgens berichten in de pers in totaal 49 limousines van de Mercedes S-klasse Berline geleverd worden aan de federale politie. Elk kosten ze tussen de 400.000 en 560.000 euro.

De bestelling bij een Luikse firma zou dus een waarde hebben van zowat 25 miljoen euro. De luxewagens zullen ingezet worden bij het vervoeren van buitenlandse staatshoofden. Vroeger werden dergelijke wagens gehuurd, maar eerder werd dus beslist om de beveiligde limousines aan te kopen.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Verlinden klopt die informatie niet. “Het was nooit de bedoeling om 49 wagens te kopen.” Volgens de minister zijn er vandaag een tiental wagens besteld. Geen enkele nieuwe wagen wordt op dit ogenblik gebruikt wegens homologatieproblemen.

De minister gaf die informatie gisteren in Commissie van de Kamer. Ze gaf uitleg naar aanleiding van een mondelinge vraag van een kamerlid. Tegelijk moest Verlinden toegeven dat ze niet alle financiële informatie had. Het kamerlid moest zijn mondelinge vraag dan maar omzetten naar een schriftelijke vraag. Tegen dan zou de minister alle informatie hebben.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More