Limburgs Jungle Book levert Antwerpse T.O.R.P.E.D.O. op

Het Openbaar Ministerie (OM) van Antwerpen heeft samen met de verschillende politiediensten uit de provincie Antwerpen een praktische online gids geschreven: T.O.R.P.E.D.O. Daarin vinden politiemensen op het terrein een aantal nuttige handvaten terug voor de uitoefening van dagelijkse politieopdrachten.

T.O.R.P.E.D.O. staat voor Terrein Ondersteunende Richtlijnen voor Patrouille En Dienst-Opdrachten. Parket en politie hebben de mosterd gehaald uit Limburg, waar een gelijkaardig initiatief de naam ‘Jungle Book’ heeft gekregen.

Het parket en de politieleiding hopen op deze manier tegemoet te komen aan de nood die op het terrein ervaren wordt aan een handig, snel en toegankelijk overzicht van de actuele richtlijnen voor de meest voorkomende interventies. De eerste versie van T.O.R.P.E.D.O. richt zich op feiten van gemeenrecht (diefstallen, geweld, oplichtingen en zeden), maar misschien komt er nog een uitbreiding naar specifieke thema’s of procedures.

De tool is voor alle politiediensten te allen tijde raadpleegbaar op het Wikipol-platform en is binnenkort ook daar beschikbaar voor parketmagistraten en -juristen. Het opmaken van T.O.R.P.E.D.O. kon volgens het OM enkel gestalte krijgen door een nauwe samenwerking met alle betrokken partners. Om een echte meerwaarde te bieden op het werkterrein, moet het werkinstrument wel up-to-date gehouden worden door een blijvende samenwerking tussen alle partners.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More