Lijnrechtster betrapt Federer op vuile woorden (video)

Roger Federer heeft een boete van 3.000 dollar aan zijn tennisbroek.

Als Vlaming ken je het wel. Je bent op vakantie in het buitenland, je gaat er vanuit dat niemand Vlaams begrijpt en je laat je eens lekker gaan met ongekuiste opmerkingen. Kan wel eens verkeerd aflopen. Precies wat er gebeurde bij Federer. De ideale schoonzoon heeft niet meteen de reputatie van McEnroe  – die schold in de jaren 80 iedereen verrot om zijn gelijk te halen – maar na vijftien uur wedstrijd liet de Zwitser zich even gaan. Bij het begin van de derde set tegen Andgren – in de Australian Open – ventileerde Federer zijn frustratie door te vuilbekken. Het kost hem 3.000 dollar. 

“Het is niet dat ik een reputatie heb om zomaar wat uit te roepen en dat het hele stadion het luid en duidelijk hoorde. Maar ik zal het aanvaarden”, zei de Zwitser, die toegaf dat zijn vloeken in een mix van talen gebeurde. Waar Roger niet op gerekend had was dat een lijnrechtster zijn taaltje sprak en dat vervolgens rapporteerde aan de umpire.

Maar ach, 3.000 dollar is nauwelijks zakgeld voor de veelwinnaar, die besloot om in het vervolg te checken wie wat voor taal spreekt op de court.

McEnroe mag van geluk spreken dat hij niet in deze puriteinse tijden moet spelen. Eerlijk gezegd, missen we wel wat kleur in het tennis.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More