Liga Antisemitisme beschuldigt Ecolo-voorzitter van “antisemitische haat”

Instagram post van Rajae Maouane roept op om te strijden tegen “de zonen van Zion”.

Bizar, wie in ons land kritiek uit op Joodse ongehoorzaamheid tijdens de coronapandemie, wordt afgeschreven als een rechtse fascist. Doch, afgeven op de Joodse praktijken in Israël, moet kunnen? In het huidige conflict aldaar vechten de goden tegen mekaar om de waarheid en zijn er alleen verliezers. Je kan maar beter je woorden wikken en wegen als je wilt oordelen en een kant kiest.

Rajae Maouane, de covoorzitter van de Franstalige groene partij Ecolo, vond het nodig om partij te trekken voor de Palestijnen. In een Instagram-story postte ze een foto waarop een Palestijnse strijder is afgebeeld die een steen werpt. Bij de foto wordt het lied Wein Al Malayeen afgespeeld van de Libanese zangeres Julia Boutros, die bekendstaat als nauw verbonden met Hezbollah. Ze roept in het lied het Arabische volk op om te strijden tegen “de zonen van Zion”.

De Belgische liga tegen het antisemitisme gooide een spreekwoordelijke steen terug naar Ecolo. “Deze aanzet tot actie die door de covoorzitter van Ecolo wordt onderschreven is het orgelpunt van een antisemitische tendens die we al enkele jaren zien binnen de groene partij”, aldus de Liga. Ze beschuldigen Ecolo ervan in ons land hedendaags antisemitisme te verdedigen en het geweld dat daarmee samengaat. “De partij zal zich dan ook moeten verantwoorden als er geweld gepleegd wordt. De liga vraagt om het ontslag van Maouane en roept de democratische partijen op om “deze erg gevaarlijke en potentieel criminele uitingen van een regeringspartij met klem te veroordelen”.

Maouane hoort het in Mekka donderen en zegt in een reactie erg geschokt te zijn om beschuldigd te worden van antisemitisme. Volgens de Ecolo-voorzitter heeft ze in al haar engagementen steeds haar best gedaan om de twee gemeenschappen dichter bij elkaar te brengen.

De bewuste foto is ondertussen verdwenen van Instagram, maar de politica blijft haar verontwaardiging uitschreeuwen over wat er met de moskeeën in van Jeruzalem gebeurt.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Rajae Maouane (@rajae_maouane)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More