Leven op aarde is ontstaan door botsing met andere planeet

Wetenschappers denken eindelijk te kunnen aantonen hoe het leven op aarde is ontstaan. Onderzoekers suggereerden al langer dat de elementen die voor leven kunnen zorgen niet van onze planeet  zouden komen. Een duidelijk studie geeft nu antwoorden. ,

De hypothese gaat ervan uit dat een andere planeet miljarden jaren geleden insloeg op aarde en zo alles in gang zette. Die crash t zou zo’n 4,4 miljard jaar geleden plaats hebben gevonden. Door deze botsing werd ook de maan gevormd . Deze stelling zou niet enkel een verklaring kunnen zijn voor het ontstaan van het leven op aarde, maar geeft ook nieuwe inzichten in de eeuwige zoektocht naar buitenaards leven in het universum, stellen de wetenschappers.

Volgens deze hypothese is de maan ontstaan uit brokstukken die rondzweefden nadat de aarde in botsing kwam met de andere planeet. Die gigantische kosmische crash leverde de meeste elementen die essentieel zijn voor het ontstaan van leven op onze blauwe bol. Zo zou het kunnen dat het andere hemellichaam een zwavelrijke kern had. Laboratoriumexperimenten en computersimulaties tonen nu aan dat de brokstukken van de donor-planeet elementen zoals stikstof en koolstof naar aarde brachten. Die elementen zijn cruciaal in het ontstaansproces van leven.

Volgens hoofdonderzoeker Rajdeep Dasgupta van Rice University in Texas heeft analyse van meteorieten al langer aangetoond dat de aarde en andere rotsachtige planeten in het zonnestelsel, elementen bevatten die van elders komen. Hoe en wanneer die elementen op onze aarde kwamen zijn altijd voer voor discussie geweest. De onderzoekers komen nu voor het eerste met een wetenschappelijk onderbouwd scenario dat verschillende verklaringen geeft. De Big Crach theorie  dus!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More