Levante Trofeo: Maserati doet mee aan strijd om snelste SUV (foto’s)

Maar winnen doen ze voorlopig niet.

Er was een tijd dat SUV’s vooral comfortabel moesten zijn en veel binnenruimte moesten bieden. Toen Porsche met de Cayenne op de proppen kwam, was er op slag nog een element van belang: prestaties. Anderen lieten zich niet zomaar afdrogen door die Porker. BMW duwde zijn X-modellen binnen bij de M-divisie, bij Mercedes lieten ze AMG aan de SUV’s knutselen.

Vervolgens kwamen er snelle SUV’s uit onverwachte hoeken. Wie had tien enkele jaren geleden gedacht dat Alfa Romeo zich met de Stelvio Quadrifiglio op die markt zou smijten? Had u ooit een Lamborghini Urus zien aankomen?

Bij Maserati vonden ze het nu hoog tijd om een gepeperde versie van de Levante te maken: maak kennis met de Levante Trofeo. Het 3.8-liter grote V8-blok wordt gefabriceerd bij zusterbedrijf Ferrari en levert 590pk en 730Nm koppel. De sprint van nul naar honderd neemt 3,9 seconden in beslag, de top ligt ergens ‘boven de 300 km/u’. Ook optisch werd hier en daar wat aangepast, zodat anderen kunnen zien dat u met de dikste Levante op pad brengt.

Van nul naar honderd in 3,9 seconden is bizar snel en zeker voor een SUV, maar toch zijn er die dat nog beter doen. De Lamborghini Urus pitst nog 0,2 seconden van die tijd en de Tesla Model X, die doet diezelfde sprint in amper 3,2 seconden.

2

Image 2 of 17

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More