‘Les Femmes du IIIe Reich’: moeders van de gruwel

Achter elke sterke man, staat een sterke vrouw.

De rol van vrouwen tijdens het nazitijdperk is lange tijd onderschat, maar de ideologen van het Derde Rijk zagen voor hen een essentiële rol om hun systeem draaiende te houden. Meer dan dertien miljoen vrouwen werden ingelijfd bij de NSDAP, onder meer als fabriekswerksters of bewaaksters van de concentratiekampen. Aan de hand van historisch en psychologisch onderzoek wordt geprobeerd beter te begrijpen waarom ze zo fanatiek en radicaal werden, een nog grotendeels onbekend gebleven dimensie van het nazisysteem.

Historica Wendy Lower schat dat minstens 5.000 vrouwen rechtstreeks meewerkten om de Shoah te ondersteunen. Zij stelt dat zonder de medewerking van de vrouwen, het regime van Hitler nooit zo monsterlijk effectief zou zijn geweest.

Deze documentaire toont een grotendeels onbekend aspect van onze geschiedenis en werpt een ander licht op de werking van de nazi’s.

CANVAS / 20 april, om 22:20 – 23:15 : ‘Les Femmes du IIIe Reich’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More