Leopold Lippens overleden

Adellijke rebellie en flegmatisch charisma.

Hij is 79 jaar geworden, de burgemeester met een mening, Leopold Lippens. Voor een eigenzinnig idee en een straffe quote moest je bij graaf Leopold zijn. De voorbije decennia kwam de burgemeester van Knokke-Heist diverse keren in de media door zijn controversiële uitspraken.

Hij had het niet met ‘frigoboxtoeristen’, noch met decibel- en promilletoeristen. Eind 2011 – met de aanhoudende regeringscrisis – stelde hij voor om alle politici naar huis te sturen en die te vervangen door technocraten. Hij kwam daar later schoorvoetend op terug en vergunde de arme politici eerherstel. Hij was natuurlijk zelf ook politicus, al voelde dat niet zo aan. Lippens was de baas en dat werd vreemd genoeg quasi overal en altijd gerespecteerd.

In 1979 werd hij burgemeester van Knokke-Heist en dat is hij sindsdien altijd gebleven. In februari 2016 kwam Leopold Lippens in een kleine storm terecht toen hij aan Franstalige media zou verklaard hebben dat we in ons land een “kamp zoals in Guantanamo moeten bouwen voor illegale vreemdelingen. Zonder ze te folteren”. En ach, er waren zo nu en dan schandaaltjes, zaakjes met een geurtjes, doch Leopold had een overschot aan flegma en haalde zijn grote gelijk met monsterscores tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Met Lippens verdwijnt een leider pur sang en een kleurrijk monument.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More