Leko kiest voor de Chinese centjes

De kogel is door de kerk: “Bye, bye Antwerp.”

Mooie liedjes duren niet lang. Zelfs niet al je ze zelf schrijft. De Kroatische wondercoach Ivan Leko (42) is bezweken voor de verleiding van de Chinese centjes en laat de ploeg die hij hielp herrijzen schaamteloos achter. Leko begint eerstdaags bij het Chinese Shanghai SIPG. Er ligt daar een miljoenencontract voor twee jaar voor hem klaar.

“Het was een keuze van het hoofd tegen een van het hart.”, aldus Leko. Al vermoeden wij dat het hart weinig in de pap te brokken had. Voor het mooie voetbal verkas je niet naar China, voor de cultuur ook niet, laat staan voor de gastronomie en ook niet voor het voetbal.

FC Antwerp zal moeten leren leven met deze vaandelvlucht. “Voetbal is alles, is mijn leven, “ zei Leko op de persconferentie. Was hij dan niet beter hier gebleven?

Zijn laatste match met Antwerp is gespeeld. In januari is hij weg. De voorzitter van Antwerp Paul Gheysens wil hem vervangen met een ‘grote naam’. Wie dat dan wel mag zijn, is nog niet bekend.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More