Leidster van inlegkruisjes boos op prins Charles

Voor de jongere lezers: het was een authentiek telefoongesprek tussen de Britse prins Charles en zijn toenmalige minnares Camilla, opgenomen in 1989. 

De oudere broer van Randy Andy was toen getrouwd met Diana, maar dacht enkel aan zijn minnares. Het gesprek tussen beiden duurde 11 minuten en was onmiskenbaar echt, maar de opname bestond uit fragmenten van verschillende gesprekken tussen de prinselijke tortelduiven.

Charles belde Camilla vaak laat op de avond. ­Hij voelde zich beter als hij haar ‘geruststellende stem’ kon horen voor hij ging slapen. Charles zei dat hij het vreselijk vond als zij er niet was. Dat was natuurlijk niet echt leuk om te horen voor Diana die in pikante  lingerie naast Charles in bed lag toen deze met Camilla telefoneerde.

Charles aan de telefoon: “God, misschien zou ik beter in je broek komen wonen of zoiets.” Camilla antwoordde dat hij dan gezelschap zou hebben van de schaamluizen. “Dan ben ik niet alleen”, antwoordde Charles. “Dat zou zo veel makkelijker zijn!”

“Wat zou je dan zijn?” vroeg Camilla lachend. “Mijn slipje?”

“Of stel je voor, een tampon,” lachte de toekomstige koning van de Britten.

Net voor de mogelijke verjaring van de hele zaak, heeft de leidster van de inlegkruisjes uiteindelijk toch een klacht ingediend bij de Britse rechtbank van hygiënische producten. “We hebben lang gezwegen aangezien discretie ons handelsmerk is, maar nu steeds duidelijker wordt dat Charles koning zal worden, wilden we toch ons punt maken.”

De discriminatieklacht tegen Charles gaat over het feit dat hij enkel suggereerde om een tampon te zijn in de edelen delen van Camilla en dat hij niet voorstelde om eventueel een inlegkruisje of een maandverband te zijn.

“We wilden deze fundamentele discriminatie toch even aan de kaak stellen”, besloot de leidster in de Britse media. “De koninklijke familie van Engeland heeft toch een voorbeeldfunctie en op die manier willen we hen op die belangrijke plicht wijzen.” De onfrisse zaak wordt in principe begin volgend jaar al gepleit. Er mogen enkel vrouwelijke advocates en rechters aanwezig zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More