‘Lego Masters’: de ultieme verkleutering van de Vlaamse tv

Banaal, overbodig, oninteressant, dom en geldverspilling

VTM is erin geslaagd om in primetime de ultieme verkleutering van het tv-maken uit te zenden. Het was even fronsen toen de Vlaamse Media Maatschappij ‘Lego Masters’ aankondigde. Een reactie van ‘waar komen ze nu weer mee af’ kwam even spontaan als een boerke dat oprispt. Maar, dan had je het programma zelf nog niet gezien!

Je mond valt open als je kijkt, en je krijgt die niet meer dicht zolang je niet zapt. Officieel wordt het programma omschreven als: “Realityshow waarin 8 teams uit België en Nederland het 8 weken lang tegen elkaar opnemen om de beste Lego bouwwerken te creëren en zo de titel van Lego Master 2020 in de wacht te slepen.”

16 volwassen mensen krijgen dus een opdracht om met Lego aan de slag te gaan, waarna hun creatie wordt beoordeeld door de Legomaster die ook educatieve lego-tips geeft. Daarna worden de bouwerken – waar ze 7 tot 8 uur aan gewerkt hebben – kapot gegooid of kapotgeslagen, wat spectaculaire slow-motion beelden (geeuw) oplevert van Legoblokjes die in het rond vliegen.

Om de dode momenten – en die zijn er heel de tijd – op te vullen, krijg je totaal overbodige commentaar in een soort oer-Hollands dialect. Voortdurend bekruipt je het gevoel van medelijden voor presentator Kurt Rogiers – een begenadigd acteur – die (wellicht) contractueel verplicht is om aan deze onzin mee te werken.

Hoogtedieptepunt van de show is het vernietigen van de bouwwerken. Want, het bouwwerk dat het mooist uit elkaar springt op de slowmotionbeelden, wint de aflevering. Daar gaan de volwassen deelnemers zelfs van aan het huilen. (Echt, wij verzinnen dit niet!)

De analyse van de legomaster is dan weer zeer educatief en nuttig. Een voorbeeld: twee dames hebben een zeppelin gebouwd en daar heeft de legomaster het volgende over te zeggen. “Dit is een zeppelin. Overduidelijk. Vanop een afstand kan je precies zien wat het is. Je ziet hier volgens mij ook hier aan de binnenkant wat aliens. En ik zie wat mini figs.” Daar heb je als kijker wat aan! Maar dan moet de goede raad nog komen: ”Nog een tipje voor de volgende keer. Als het een zeppelin is, echt die rondheid benadrukken. En voor jullie volgende bouwwerk wil ik echt dat jullie dat sculpten naar het volgde niveau gaan tillen.” Mooi toch!

Maar, helemaal te gek is de commentaar bij de eend. Eend? Euh ja, twee deelnemers hadden een eend gebouwd, terwijl de opdracht een ruimteschip was. Inderdaad, echt lachen geblazen! Maar goed daar weet de Legomaster dan toch weer een opmerking met een kwinkslag op te geven:  “Echt, ik vind het geniaal. Ook omdat de eend wat sagerijnig kijkt.”

Lego Masters is dan ook een echte aanrader. Wees er snel bij voor dat het slechtste tv-programma ooit van de buis verdwijnt!

Lego Masters zendt elke zaterdagavond op primetime uit, maar mocht je wat hebben gemist hebben dan kan je voor de herhalingen gaan op zondagnamiddag.Gelukkig!

VTM / 19 april, om 17:40 – 19:00 : ‘Lego Masters’

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More