‘Le Petit Baigneur’: ADHD-humor

“à la française”

Louis de Funès, je houdt ervan of je het haat het. De Funès is uitbunding en over the top. ADHD op speed nog voor er sprake was van ADHD.

‘Le Petit Baigneur’ uit 1968 is een luchtige komedie met een vrij simpel verhaal waarin De Funès de rol speelt van de drukke en driftige directeur Louis-Philippe Fourchaume. Hij is de eigenaar van een Frans bedrijf dat zeilboten ontwerpt. Na een ongeluk bij het dopen van een boot, ontslaat Fourchaume zijn ontwerper Castagnier. Wanneer blijkt dat Fourchaume Castagnier nodig heeft om een belangrijk contract binnen te slepen doet Fourchaume er alles aan om zijn ontwerper terug te krijgen.

De plot is eenvoudig van opzet, maar perfect voor een film waarin Louis de Funès zich kan uitleven. Het verhaal is dan ook van ondergeschikt belang. Het is het geklungel van Louis de Funès waar het om draait. Zijn humor bestaat veelal uit visuele grappen. Alles wat Fourchaume onderneemt of waarbij hij aanwezig is eindigt in chaos. Het dopen van een boot eindigt met een gat in de romp en het wegslepen van een tractor met zijn eigen auto eindigt in één grote ramp, zijn auto wordt meteen een paar meter langer door het te sterke tegengewicht van de tractor en tot overmaat van ramp slaat de tractor op hol en moet iedereen het ontgelden.

Niet te veel over nadenken

CAZ / 19 april, om 20:40 – 22:25 : ‘Le Petit Baigneur’

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More