Laura Tesoro: “Let’s Go Urban was mijn tweede thuis”

BV’s betreuren dat de stad Antwerpen de stekker uit LGU trekt.

“Stad Antwerpen trekt de stekker uit Let’s Go Urban en dat breekt mijn hart”, vertelt Laura Tesoro op haar Instagram. “LGU is meer dan wat we er dezer dagen over vernemen in het nieuws. LGU is een community voor jongeren, een tweede thuis. Ik kan het weten want voor ik van mijn hobby mijn job maakte, was LGU ook mijn tweede thuis. Ik danste 11 uren in de week, zonder dat mijn ouders zich zorgen moesten maken over het lidgeld, want vergeet niet dat hobby’s meestal duur en dus voor vele jongeren een privilege zijn. Let’s go urban stimuleert jongeren om hun passie te ontwikkelen op een betaalbare manier! LGU houdt jongeren van de straat. Maar nu dus niet meer, nu worden ze uit hun huis gezet. Alle jongeren, alle vrijwilligers en medewerkers die LGU mee opgebouwd hebben worden gestraft voor iets dat ze zelf niet in handen hadden. En dat breekt mijn hart.”

Lize Ferryn reageert door te zeggen dat ze het ‘zo unfair’ vindt.

De vraag is wat er dan wel ‘zo unfair’ is en of je met de verwijtende vinger wel naar de stad Antwerpen moet wijzen. Het was ten slotte – tot nu toe – de stad die de wilde weldoener was voor het hele project. Misschien ligt de verantwoordelijkheid wel bij ene El Kaoukibi? De negatieve berichten rond haar persoon blijven binnenkomen.

“Er is een blijvende ongerustheid over potentiële belangenvermenging en verwevenheid met diverse vennootschappen”, aldus de ondernemingsrechtbank van Tongeren in de zaak rond Let’s Go Urban (LGU). De rechtbank wees het derdenverzet van oprichtster Sihame El Kaouakibi af, en verlengde het mandaat van de voorlopig bewindvoerder Annemie Moens met een maand. Die moet nagaan of LGU nog levensvatbaar is of niet. De rechtbank zegt bovendien dat “er gewaakt moet worden dat er geen verdere boekhouding of stukken verdwijnen”. “De bewindvoerder beschikt nog steeds niet over een volledige boekhouding. Ze blijft in het ongewisse wat geldstromen betreft naar vennootschappen die aan mevrouw El Kaouakibi of haar partner gelieerd zijn en stelde vast dat er bepaalde manipulaties aan facturen zijn gebeurd”, staat in het vonnis.

Een heel ander verhaal dan dat van het kamp van El Kaouakibi, waar de stilte alweer is neergedaald.

We vonden nog een reactie op de post van Tesoro, eentje van An Lemmens: “Het breekt mijn hart dat een kwetsbare doelgroep nu twéémaal het slachtoffer is van een situatie waar ze 1. op geen enkele manier voor verantwoordelijk zijn 2. de gevolgen van moeten dragen. Je verrijken op de kap van jongeren wiens kansen hier zo door gefnuikt worden…”

Nja.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door L A U R A T E S O R O (@lauratesoro)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More