Laat aub deze BBC-wokesketch niet de toekomst van comedy zijn (video)

De komedie van de dood of de dood van de komedie?

Tegenwoordig gokken we op het laatste. Want wees nu eens eerlijk, wanneer was de allerlaatste keer dat je schaterlachend op de buik lag voor de tv? Behalve bij het zien van Joachim Coens zijn reactie na de laatste peilingen dan misschien.

En daar is een reden voor. Niemand dùrft nog gewaagde sketches, comedy’s of aangebrande grappen presenteren aan het grote publiek. Of zoals Todd Philips – regisseur van Joker – het onlangs geniaal beschreef in een interview: De woke-cultuur is de dood van elke komedie. Alle grappige scenarioschrijvers of acteurs hebben er gewoonweg geen zin meer in, omdat er altijd steeds iemand op Twitter wel op zijn lange tenen is getrapt door een grap.”

Zelfs de ooit zeer hilarische tv-makers van de  BBC zijn helaas al even op de woke-trein gestapt om met volle snelheid haar eigen verleden aan het wissen. Afleveringen uit de geniale en hilarische hotelreeks Fawlty Towers worden geschrapt. De droge humor van inhoudelijk onbetwistbare series als Blackadder en Monty Python is tegenwoordig ver zoek.

Destijds enorm geestig, baanbrekend en populair, maar nu koren op de molen voor teergevoelige sneeuwvlokjes die weer een opportuniteit zien om de beruchte cancel-culture in stand te houden. Jammer, zeer jammer. Zeker voor zij die wél beschikken over een gezonde dosis relativeringsvermogen en gevoel voor humor.

Wat krijgen we dan in de plaats? Wel, kijk eens naar het onderstaande gedrocht van de BBC. Niet de acteurs natuurlijk, maar de sketch zelf. ‘Shrill’ is een BBC-comedyreeks die alle deugdzaamheden op Twitter aanvinkt, zoals diversiteit, gendergelijkheid, gelijke kansen en de hele reutemeteut.

Maar de hamvraag is: is het grappig? Tja, hoe zullen we het zeggen? De sketch kreeg evenveel reactie van ons los als het tv-publiek uit De Zevende Dag.

Een korte samenvatting voor zij die geen zin hebben om een minuut van hun leven nutteloos kwijt te spelen:

Dom blank meisje gaat naar zwarte lesbische kapster om dreadlocks te plaatsen. Kapster weigert omdat het culturele toe-eigening is. Lesbische vriendin van kapster gooit blank meisje uit de zaak met de boodschap dat ze haar nu haten.

Om onze Nederlandse jeugdhelden Rembo & Rembo te citeren: “Tjongejongejongejongejongejonge! We hebben in jaren nog nooit zo hard gelachen!”

Niet echt dus. Gelukkig zijn de Twitter reacties wel kostelijk. Er is nog hoop.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More