Kustburgemeesters zijn boos en ontgoocheld

“We moeten tonen dat we ballen aan ons lijf hebben.”

Dat de horeca van het Overlegcomité pas op 1 mei opnieuw open mag, heeft grote gevolgen voor de kustgemeenten. Het betekent dat er in de traditioneel drukke paasvakantie niets kan geconsumeerd worden. “Dat is hier een dictatuur aan het worden en ondertussen zitten wij met de gebakken peren aan de kust”, roept Jean-Marie Dedecker uit.

Van Dedecker zijn we enige krachttaal gewoon, maar ook Collega-burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) is ontgoocheld en ongerust over de gevolgen voor zijn stad. Hij vreest voor een nieuw drama door een massale trek van de bevolking (per trein) naar een kust waar ze nergens terecht kunnen. “Ik had gehoopt dat men de terrassen in heel het land al zou toelaten zodat er een spreiding zou zijn. Dat had ook al enige soelaas geboden. Ik hoop dat de cijfers alsnog goed evolueren, zodat het misschien toch nog kan”, zegt hij in ‘Het Laatste Nieuws’.

Jean-Marie Dedecker is iets strijdvaardiger. Hij roept zijn collega kustburgemeesters op om in opstand te komen. “Het is echt genoeg geweest. We moeten tonen dat we ballen aan ons lijf hebben en dat wij het moe zijn om naar de pijpen te dansen van Brussel.”

Misschien kunnen we hem een tip geven: aansluiten bij de betoging van de sekswerkers – nu zondag – in Brussel. Daar laten zien dat je ballen aan je lijf hebt, past helemaal in het thema.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More