Kunstenares schildert erotische fantasieën van mannen

Kunstenares Joëlle Dubois staat in de belangstelling. Dat is goed. Het moet niet altijd over Tuymans, Fabre of Borremans gaan.

Na haar bachelor opleiding illustratie studeerde Joëlle in 2015 af als Master in de Vrije Kunsten aan LUCA School of Arts in Gent. Naast een illustratie opleiding bij UCA (University of the Creative Arts, Engeland) volgde ze ook een cursus keramiek aan Hanyang University te Seoul, Zuid-Korea. Naast het tekenen en schetsen op papier, werkt ze voornamelijk figuratief met acrylverf op houten panelen van verschillende formaten. Vervolgens werkt ze haar schilderijen af met een laag epoxyhars.

Joëlle maakt volgens de site beeld.be zowel vrij werk als werken in opdracht voor kranten, tijdschriften en culturele centra. Tot nu toe onderzocht ze de impact van sociale media, zonder daar uitdrukkelijk kritiek op te leveren. “Binnen haar werk observeert Joëlle (ongewoon) menselijke gedrag in haar omgeving en geïnspireerd door de continue stroom van foto’s en filmpjes op het internet, confronteert ze de kijker met expliciete taferelen uit de privésfeer.”

Aan de hand van speelse, geïmproviseerde composities vat de kunstenares zowel de overvloed als het vluchtige karakter van deze beelden. Als full-time beeldend kunstenaar behandelt Joëlle nog volgens beeld.be thema’s als gender, seksualiteit en fetisjisme. Er is een eerste anekdotische aanzet in de taferelen, maar de verdere verhaallijn wordt aan de toeschouwer overgelaten.

Van Joëlle willen we in de toekomst zeker meer zien. En ik ben ongetwijfeld niet alleen…


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More