Kunst op een laptop werkt niet (in tegenstelling tot seks)

Het is een verdienstelijke poging: NATIONA(A)L brengt virtuele bezoekers in contact met lokale kunstenaars, creatieve producten en culturele initiatieven in vijf disciplines: beeldende kunst, muziek, design, boeken en mode. Het idee komt van Adeline d’Ursel die ondanks de coronacrisis iets wil doen om kunstenaars te steunen.

Op de site: “We schuiven initiatieven naar voren die een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen en ontwikkelen van de lokale creatieve en artistieke scene. We ondersteunen de Belgische creatieve en culturele economie en we willen deze zien bloeien en groeien.” Onderaan de website staan de vele sponsors van het project, dus financieel zit alles wel snor voor de bedenkers van het project.

De site toont aan dat kunst fundamenteel verschillend is van seks. Echte seks is beter dan seks via een laptop. Maar dat laatste werkt wel. Bij kunst gaat dit niet op. 

Die online kunstbeurs werkt dus niet. Zo zie je werken van de interessante kunstenaar Benjamin Ottoz. Die producties moet je natuurlijk ‘in het echt’ zien. Op een scherm van een laptop geeft dit helemaal niets. Je kan altijd een afspraak maken met de kunstenaar om zijn kunst in zijn atelier te bekijken. Dat is dan ook de enige toegevoegde waarde van het project. Kunst is dus fundamenteel verschillend van seks.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More