Kunst: 5.000 vrouwen gerangschikt van mooist naar lelijk

Chinees museum excuseert zich voor controversieel kunstwerk.

Song Ta heeft zich als ‘kunstenaar’ op de wereldkaart gezet met een video van 7 uur. Daarin rangschikt hij vrouwen van niet aantrekkelijk naar aantrekkelijk. “Uglier an Uglier’ is de originele naam van het werk. Song maakte het kunstwerk in 2013, en werd al in verschillende shows en musea tentoongesteld. Hij raadt bezoekers aan om vroeg naar de tentoonstelling te komen, want hoe langer je wacht, hoe lelijker het volk.

Doch, de tentoonstelling in het OCAT-museum in Shanghai was er eentje teveel. Hij kreeg bakken Chinese verontwaardiging over zich heen op de sociale media. Het werk is dan ook niet echt een product van deze maatschappij van azijnpissers.

Het museum laat weten weten dat het kunstwerk is verwijderd. “Na de kritiek hebben we de inhoud van dit kunstwerk en de uitleg van de kunstenaar opnieuw bestudeerd. We hebben besloten dat het vrouwonvriendelijk is, en dat er bovendien sprake is van problemen inzake copyright.”

En we hadden net een vlucht naar Shanghai geboekt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More