Kritische vragen voor Dedonder (PS) over dossier mondmaskerbedrijfje Avrox

In de Commissie voor Landsverdediging staan woensdag liefst 4 samengevoegde vragen over het Luxemburgse mondmaskerbedrijfje Avrox op de agenda. Eerder kwam immers aan het licht dat de referentie van Avrox bij de megabestelling door Defensie van stoffen mondmaskers een schermbedrijfje op belastingparadijs Mauritius is.

Avrox sleepte ondanks die merkwaardige referentie toch een grote miljoenenbestelling in de wacht. Die deal ter waarde van liefst 45 miljoen euro wordt volgens Het Laatste Nieuws vandaag wel nog steeds onderzocht door de politie.

Niet minder dan 4 alerte kamerleden willen woensdag in De Kamer meer uitleg van minister van Defensie Dedonder (PS) hierover aangezien Defensie verantwoordelijk was voor die aankoop van de stoffen mondmaskers. Zowel kamerleden Michael Freilich (N-VA) als Steven Creyelman (VB) willen meer informatie van Dedonder over die vreemde referentie van Avrox bij dat mondmaskerdossier.

Partijgenoot van Dedonder Hugues Bayet (PS) heeft een gelijklopende vraag over de tijdens de eerste coronagolf door Defensie aangelegde federale mondmaskerstocks en Guillaume Defossé (Ecolo-Groen) over het dossier van de door Defensie bestelde mondmaskers.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More