Kritiek op dure maaltijden in Alma is onterecht (vanuit economisch standpunt)

Wie studeert of gestudeerd heeft in Leuven, kent de resturants van de Alma. Studenten klagen vandaag over de dure maaltijden. In het tijdschrift Veto werd zelf een artikel geschreven om dat aan te klagen. Maar is dat wel terecht?


De Leuvense studenten hebben in studentenrestaurant Alma vandaag nog maar de keuze tussen één veggiemaaltijd en één vleesschotel, tegen een prijs die hoger ligt dan normaal. “Het gaat om een tijdelijke maatregel om het hoofd tijdens deze crisis boven water te houden”, zegt directeur Daniel Lips in de media.


Op Facebook regent het vooral misnoegde reacties over het verdwijnen van de studentenkost bij uitstek: de spaghetti. Directeur Daniel Lips begrijpt de commotie maar pareert de kritiek: de spaghetti en de vol-au-vent zullen met de regelmaat van de klok op het menu staan. “Wel gaan de prijzen omhoog. Vroeger had je al een maaltijd voor 3,6 euro, nu betaal je standaard 6 euro. Je krijgt er wel een groentesoep of een stuk fruit bij. En we boeten niet in aan kwaliteit”, zegt Lips aan Het Nieuwsblad. “De prijsstijging is ook maar tijdelijk, maar ze laat ons wel toe om open te blijven.”


Laten we eens kijken naar de boekhoudkundige gegevens van die vzw Alma. In het laatste boekjaar 2019 werd al een negatief resultaat (verlies) opgetekend. Het boekjaar 2019 was dan nog een “normaal” jaar zonder corona. In 2018 was er wel een positief resultaat (winst).


Het grootste deel van de kosten van de Alma bestaat uit bezoldigingen, sociale lasten en pensioenen.


Dit coronajaar 2020 zal diep snijden in de resultaten van de vzw. Vanuit economisch standpunt is 6 euro voor een maaltijd nog veel te weinig.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More