Kristof Calvo (Groen) vindt geen tweederde meerderheid voor wet haatmisdrijven

Ook PVDA werkt niet mee.

Nadat Calvo door Weyts – als grapje – werd neergeknald, wordt hij nu ook door de PDVA afgeschoten voor zijn plan om haatmisdrijven voor de correctionele rechtbank te laten bestraffen.

Calvo, die het ijzer wil smeden nu het heet is – Jurgens Conings is nog altijd niet gepakt – zal op zoek moeten gaan naar andere vrienden nu uiterst links zich bij het standpunt van (uiterst) rechts heeft geschaard. Calvo wil met het aanpassen van de artikels 25 en 150 van de grondwet meer garanties voor de persvrijheid en de correctionalisering van haatmisdrijven. De eerste aanpassing is een doekje voor het bloeden waar niemand tegen is, maar de kwestie haatspraak ligt moeilijker.

Zijn enige hoop was nog de steun van PVDA want N-VA en Vlaams Belang gaven Calvo een no go. PVDA-voorzitter Peter Mertens zegt wel te willen praten over het eenvoudiger en toegankelijker ­maken van assisen, maar vindt het wel belangrijk dat de drukpers vrij blijft. “Het gebrek daaraan mag geen reden zijn om nu de vrije meningsuiting te beperken. Dat zou een flauw excuus zijn”, aldus Mertens.

Calvo noemt de reactie van N-VA en Vlaams Belang “spektakeloppositie’ om dan vervolgens te stellen dat hij (wel) inhoudelijk verder zal werken. Het is blijkbaar toch een trekje van groen-links om al wie hun mening niet deelt, af te doen als inhoudsloze dommeriken in een maatschappij waar er alleen maar goeden en slechten zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More