Krijgt Kris Van Dijck weldra een alcoholslot?

Glaasje op, laat je rijden Kris!

In de nacht van 2 op 3 juli knalde de voormalige ex-Parlementsvoorzitter met zijn Audi pardoes tegen een aanhangwagen. De eigenaar van die aanhangwagen haalde de politie erbij, maar de agenten van zone Bademo – wat staat voor Balen-Dessel-Mol – mochten meteen weer beschikken: ‘t was namelijk hun eigenste burgemeester die achter het stuur zat en dan mochten ze geen vaststellingen doen om belangenvermenging te vermijden.

Enige tijd later kwamen er an agenten aan van de zone Geel-Laakdal-Meerhout. Kris Van Dijck bleek veel te diep in het glas gekeken te hebben: hij had op dat moment nog 1,4 promille alcohol in zijn bloed.

Van Dijck moest onmiddellijk voor zes uren zijn rijbewijs inleveren, maar moest later ook voor de politierechtbank van Turnhout verschijnen.

Het openbaar ministerie was niet mild. Zij vorderde een rijverbod van vijftien dagen, een alcoholslot voor een jaar en een boete van 1.600 euro, waarvan de helft met uitstel. Van Dijck zal nu maandag weten welke straf hij effectief krijgt.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More