Krijgt deze bijzondere Porsche eindelijk een opvolger? (foto’s)

Hij was in productie van 1977 tot 1995, en daarna kwam er geen opvolger. Maar nu dus waarschijnlijk wel.

In 1977 kwam de Porsche 928 op de markt. Het was in vergelijking met de 911 een praktische sportwagen met meer ruimte voor de achterste inzittenden en de motor voorin. Eigenlijk was het toen de bedoeling dat de 928 de 911 zou gaan vervangen, die toen gewoon een ‘ouwe bak’ was die al meer dan vijftien jaar in productie was.

De 911 bleef echter beter verkopen dan de 928, waardoor men bij Porsche maar besloot die 911 te moderniseren in de plaats van uit productie te nemen. In 1995 ging de 928 weer uit productie, omdat er bijna geen vraag meer naar was. Er werden er nog maar twee per dag gemaakt, daar in Zuffenhausen.

Bij ‘Autocar’ hebben ze nu ‘uit goede bronnen’ vernomen dat er bij Porsche aan een nieuw model gewerkt wordt. Een soort van Panamera, maar dan met twee deuren, die het moet gaan opnemen tegen auto’s als de BMW M850i.

Die nieuwe zal op hetzelfde platform gebouwd worden als de Panamera, en dus de motor voorin krijgen. Ook zal het in de plaats van een hardcore sportwagen, eerder een GT worden met meer binnenruimte.

Of met andere woorden: de 928 krijgt een soort van opvolger.

1

Image 1 of 5

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More