Krijgt de Bourlaschouwburg straks de ‘Vlaamsbelangschouwburg’ als nieuwe naam?

Conner Rousseau lanceert een geweldig idee.

Eén missie is alvast geslaagd, de socialisten halen het nieuws met hun nieuwe/oude naam. Vandaag was er een persconferentie van ‘de Vooruit’ waar de boodschap was dat er geen boodschap was, maar dat ze wel geschrokken zijn van de reacties op de nieuwe namen die werden aangeboden: paljasPallas en Volxus. Ze deden een beetje denken aan de Romeinse versie van Slisse en César.

“Wette gai et Pallas?”

“Joa ,Volxus.”

“Worum vroagdet dan?”

Ze worden het dus niet. “We kregen heel wat heftige reacties op onze naamsverandering”, zei woordvoerder Mieke Dumont. “Het is voor velen een belangrijke plek. Mensen hebben er hun eerste lief leren kennen of andere onvergetelijke momenten meegemaakt. Dat gooi je niet zomaar weg. Anderzijds willen we als Kunstencentrum ook een positie innemen in het maatschappelijke debat, en daarom willen we los staan van de politieke partij. Vandaar dat we duidelijk het onderscheid maken tussen de Vooruit als plek en het kunstencentrum.”

Rousseau kan moeilijk beweren dat hij niet wist dat de naam ‘Vooruit’ al gebruikt werd. Maar, na heel veel soap-discussies, kwam Conner gisteren met een oplossing. Hij heeft er nu toch voor zijn gestolen naam betaald en denkt dus dat hij wel recht heeft op enige inbreng in de kwestie. Een naamsverandering is volgens Conner helemaal niet nodig. De Vooruit moet helemaal niet op zoek naar een ander naam, ze kunnen die gewoon houden. “Mensen kunnen het onderscheid wel maken tussen de politieke partij en het kunstencentrum.”

Een topidee dat misschien navolging kan krijgen. Laten we bijvoorbeeld de KVS, ‘Den N-VA’ noemen en de Bourlaschouwburg wordt ‘De Vlaamsbelangschouwburg’. Het Kaaitheater kan kiezen tussen Groen en CD&V en de Ancienne Belgique kan gerust ‘Den PVDA’ worden. En waarom veranderen wij ‘Let’s Go Urban ‘ niet in ‘Het Open Vldeetje’?

Wat denk je? Zullen we de bevolking daar eens over bevragen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More