Krijgen we straks een Covid Pass?

Hoe moeten straks de landen weer open?

We zijn nog niet zo ver, maar nu de eerste tekenen van het afzwakken van de curve zichtbaar worden, stelt men zich de vraag hoe het straks verder moet. Als we straks weer ‘gewoon’ gaan doen, dan is de kans groot dat er meteen een tweede uitbraak komt. Wie kan er straks weer aan het werk, en wie niet? Hoe scheiden we besmette mensen van onbesmette, wie heeft er antistoffen aangemaakt en wie niet, wie is immuun en wie is er kwetsbaar?

In Italië denkt men aan het uitgeven van een Covid Pass. Wie aan het werk wil, moet zich laten testen op antistoffen. Wie die heeft, krijgt een pas.

Theoretisch zou dat kunnen werken, Maar de discussie loopt vooruit op de wetenschap. Men weet nog niet of het aanmaken van antistoffen ook een immuniteit verzekert.

De maatregelen die men nà de epidemie moet nemen, zullen een stuk minder eenduidig zijn dan de huidige. Overheden zullen verplicht worden om risico’s te nemen. Nu al hapt de economie wereldwijd naar adem. Iedereen wil zo snel mogelijk weer iedereen aan het werk. Straks wordt het afwegen of men het opofferen van de gezondheid en het verlies van bepaalde vrijheden als collateral damage zal kunnen accepteren of niet. Straks geeft men weer een ‘go’ geeft aan de economie, wetende dat dit een risico inhoudt, wetende dat dit slachtoffers zal eisen, wetende dat we niet anders kunnen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More