Kreeg Vlaanderen deze week bezoek van aliens? (video)

En dan ook nog iets over een ware UFO-plaag in België in het verleden, waarbij zelfs de rijkswacht en het leger jacht maakten op wel iets heel bizars.

Afgelopen maandag wist een vrouw in het Limburgse Bevingen iets bijzonders te filmen. Drie wel heel erg felle lichtpunten boven een graanveld. Volgens HLN raadden vrienden van de vrouw aan, de beelden door te spelen aan het UFO-meldpunt van België.

Daar zagen ze twee mogelijke verklaringen. De lichtpunten leken sterk op lichtkogels, die wel meer gebruikt worden in de nabijheid van luchthavens. Volgens de nabijgelegen regionale luchthaven werden er op dat moment echter geen lichtkogels gebruikt.

Het zouden natuurlijk ook drones kunnen zijn met straffe LED-verlichting. Maar de kans dat ET en/ of zijn makkers een bezoekje brachten, is volgens het UFO-meldpunt klein.

Toch zagen sommige mensen die de beelden zagen, gelijkenissen met UFO’s die in het verleden boven België gespot werden.

Eupen, 19 november 1989, omstreeks negen uur ‘s avonds. Rijkswachters Heinrich en Hubert zijn op routinepatrouille in hun VW Golf GTI. Plots zien ze iets eigenaardigs vliegen, vlak voor hen. Een enorme driehoek met in de hoeken felle lichten. Hubert belt naar de dispatching. Albert, die de telefoon opneemt, denkt dat zijn collega’s hem willen foppen “Het is de kerstman die een geschikte landingsplek zoekt”, antwoordt hij. Hubert en Heinrich, die al eventjes niet meer in de kerstman geloven, besluiten het eigenaardig toestel te volgen.

Dat is niet moeilijk, want het toestel vliegt heel traag. “Alsof het buitenaardse wezens waren die een kijkje kwamen nemen op haarde”, zal Heinrich nadien verklaren. De rit gaat naar het bos ten zuidwesten van Eupen. Daar blijft het toestel een dertigtal minuten roerloos hangen. “Toen kwam vanuit de onderkant van het object een lichtgevende bal, die begon te pendelen onder het toestel. Alsof de inzittenden de oppervlakte van het bos wilden opmeten. Daarna vloog het verder. Met een ontzettend hoge snelheid deze keer.”

Kelmis, zo’n tien kilometer ten noorden van Eurpen, dezelfde avond omstreeks elf uur. Twee rijkswachters patrouilleren met hun VW-busje, als ze in het centrum van de Duitstalige gemeente iets heel traag over de kerk zien vliegen. Een driehoek, met drie grote, felle lichten.

“Wij dachten dat het een nieuw soort Amerikaans vliegtuig was”, zegt rijkswachter Dieter. Diezelfde nacht rapporteren een honderdtal mensen een soortgelijke UFO. Velen trachten het tuig te fotograferen, maar nadat de film ontwikkeld is – digitale camera’s zijn immers nog geen gemeengoed – valt er slechts een wazige vlek te zien.

In maart 1990 is het opnieuw van dat. De gendarmerie van Wever, bij Brussel, krijgt een oproep. Boven een residentiële wijk zouden drie driehoekige toestellen hangen. Bij het Control and Reporting Centre, een luchtverdedingsorgaan van de Belgische luchtmacht niet veraf, ziet men op de radar plots enkele toestellen die niet in ons luchtruim thuishoren. Het leger sluit niet uit dat het om vijandige toestellen gaat en twee F16’s stijgen op in Bevekom. Hun opdracht: de toestellen lokaliseren, identificeren en indien nodig neerhalen.

Generaal de Brouwer weet er vanuit zijn F16-toestel eentje te locken, maar lang duurt dat niet. Het onbekende toestel gaat er met een rotvaart weer vandoor. Wat volgt, is een kat- en muisspel van meer dan een uur. De toestellen komen steeds in het vizier van de F16-piloten, maar voeren dan manoeuvres uit die de militaire vliegtuigen niet kunnen volgen. De UFO’s accelereren niet alleen pijlsnel, ze kunnen ook vliegensvlug stijgen en dalen. Eentje dat gelockt wordt op een hoogte van 2.100 meter, stijgt in een fractie van een seconde naar meer dan 3.000 meter, om dan in een onwaarschijnlijk snelle beweging weer te zakken tot slechts 150 meter hoogte. Waarop de UFO-bestuurder beslist om onze F16’s helemaal belachelijk te maken en optrekt tot zo’n 2.000 km/u. Nog een eigenaardigheidje: hoewel het tuig geregeld sneller gaat dan het geluid, valt er op geen enkel moment een knal te horen die normaal gesproken gepaard gaat met het doorbreken van die geluidsmuur.

“Al die zaken werden geregistreerd tijdens de lock-on”, verklaart generaal De Brouwer. “Prestaties die de strafste toeren van het snelste aardse vliegtuig overtroffen. En trouwens, als die toestellen bestuurd werden door mensen, dan zouden die tijdens zulke snelle stijgingen en dalingen simpelweg van hun stokje gaan door het drukverschil.”

Rond 1 uur ‘s nachts verdwijnen de objecten plots van de radar.

Vele burgers volgden de achtervolging vanop de grond, en ook zij zien de vliegende driehoeken de gekste capriolen uithalen. Velen maakten foto’s en video’s, waarop uiteindelijk niks te zien is. Professor Auguste Meesen, die verschillende van die beelden onderzocht, concludeerde dat de UFO’s waarschijnlijk infrarood licht gebruikten, om het onmogelijk te maken ze te fotograferen.

Heel wat mensen waren ervan overtuigd dat wat ze zagen, UFO’s van buitenaardse wezens moeten geweest zijn. Anderen waren er dan weer van overtuigd dat het ‘de Russen’ waren, die boven België hun nieuwste militaire toestellen kwamen testen. Het mysterie is tot op heden niet opgehelderd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More