Kortrijk maakt jacht op de ‘winkelkakker’

Camerabeelden zijn te donker om iets te kunnen zien.

Het is bij nacht dat een onbekende toeslaat in het centrum van Kortijk. Iemand trekt er ’s nachts op uit om uitwerpselen achter te laten . Soms worden die onder de deur geschoven en is er als extraatje wat urine bij. “Het is allesbehalve leuk”, zegt een handelaar. “En het gebeurt altijd ‘s nachts. Daarom laten we nu de verlichting aan de toegangsdeur permanent branden.”

De dader gebruikt inderdaad de nacht om anoniem toe te slaan. Het plein op de Grote Kring is voorzien van camera’s , maar de politie zegt dat beelden zijn te donker en te korrelig zijn om er iets op te kunnen zien. De handelaars vragen dan ook aan de stad om ‘s nacht betere verlichting te voorzien.

De ‘winkelkakker’ is hét gespreksonderwerp van de Grote Kring. Men weet niet of het een grap is of gewoon van iemand die gestoord is.  De handelaars wel een vermoeden van  de schuldige. Alleen durft niemand het met zoveel woorden te zeggen. Het zou om een tachtigjarige vrouw uit de straat gaan die met meer dan één winkelier overhoop ligt. Bewijzen zijn er niet.

Er zit dus niks anders op dan om moemoe op heterdaad betrappen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More