Kortgedingrechter: “Alle coronamaatregelen moeten afgeschaft worden”

Dat besliste een Brusselse rechter in kortgeding. Nu is het aan Annelies Verlinden om tegen topsnelheid een nieuwe pandemiewet in elkaar te knutselen.

Intussen leven we al een jaar min of meer in gevangenschap, en de Liga voor de Mensenrechten spande daarom een kortgeding aan tegen de Belgische Staat. De Brusselse rechter in kortgeding oordeelde dat de wettelijke basis waarop alle coronamaatregelen gestoeld zijn, niet volstaat. De overheid moet nu alle maatregelen binnen de dertig dagen intrekken, of 5.000 euro per dag dat de maatregelen nog gelden betalen.

De kans is reëel dat de staat tegen dit vonnis in beroep zal gaan. “We zullen het vonnis bestuderen”, reageerde Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, aan ‘De Standaard’. Vanmiddag zal er dus keihard gedebatteerd worden over een pandemiewet, die alle maatregelen over dertig dagen wel wettelijk moet maken.

Bij de Liga voor Mensenrechten houden ze nu alle moves van Annelies Verlinden en de haren scherp in de gaten. Als de nu snel te maken pandemiewet alweer met haken en ogen in elkaar hangt en de grondwettelijke rechten niet gerespecteerd worden, zal er opnieuw richting Grondwettelijk Hof getrokken worden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More