Koop eens een Delorean Hovercraft (foto’s)

Een van de meest iconische auto’s uit de jaren tachtig is ongetwijfeld de DeLorean DMC-12, die slechts twee jaar in productie was: van 1981 tot 1982

De auto werd wereldberoemd als tijdmachine in de filmtrilogie Back to the Future. Van deze wagen met vleugeldeuren werden er in de eighties zo’n 8.500 exemplaren gebouwd.

Onderstaand exemplaar werd door een team van handige Harry’s – of door gemotiveerde McFly’s – omgebouwd tot een hovercraft. Hiervoor baseerden ze zich op de blauwdrukken van de Universal Hovercraft UH-13PT. De body bestaat uit piepschuim, gewikkeld in glasvezel en geverfd met metallic lak. De 36 “stuwkrachtventilator wordt aangedreven door een 23 pk sterke Briggs & Stratton Vanguard-motor.

De Delorean Hovercraft zweeft twintig centimeter over elke oppervlakte en haalt een topsnelheid van 31 km/u. Alleen de Flux Capacitor ontbreekt nog, maar die kan je erbij inbeelden samen met de bekende soundtrack van de film.

Het vaartuig staat momenteel te koop op eBay voor zo’n kleine 40.000 euro en op moment van schrijven is er nog niet op geboden. 

Dus… de tijd gaat snel, gebruik hem wel.

1

Image 1 of 7

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More