Koning nam legervliegtuig naar Nantes om vervolgens Île d’Yeu te bereiken

Volgens een goed ingevoerde bron nam koning Filip vorig jaar minstens een keer een vliegtuig van Defensie om naar Nantes te vliegen. “Vervolgens vervolgde de koning zijn weg met een wagen naar de kust (Fromentine, red.) om vervolgens een boot te nemen naar Île d’Yeu.”

Uit een vraag die kamerlid en fractieleidster voor Vlaams Belang Barbara Pas onlangs stelde aan minister van Defensie Dedonder bleek dat de koninklijke familie in 2020 liefst elf buitenlandse reizen maakte met legervliegtuigen. “Het gaat om zeven officiële verplaatsingen en vier niet-officiële”, aldus Pas aan Belga. “En dat in een periode van coronapandemie, waarin de bevolking afgeraden werd nog op reis te vertrekken”.

Koning Filip kocht als mijnheer Legrand eerder een vervallen woning op Île d’Yeu. Hij wil de woning uitbreiden en renoveren. Dat project valt in slechte aarde op het Franse eiland.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More