Koning Filip gelooft in Belgisch vaccincentrisme

Volgens koning Filip ligt België “in het middelpunt van de vaccinatiecampagnes zowat overal ter wereld”. Die uitspraak is uiteraard niet correct. Zijn vaccincentrisme doet denken aan het geocentrisme van de middeleeuwen. In de middeleeuwen dachten de meeste mensen dat de aarde het centrum van het zonnestelsel was. Vandaag denkt Filip dat België het centrum van de vaccinatiecampagnes over ter wereld is.

Geocentrisme of het geocentrische model was, gedurende de middeleeuwen, het wereldbeeld dat de Aarde in het centrum van het zonnestelsel, en van het hele universum plaatste. In dit model draaiden de zon en de andere hemellichamen om de aarde.

Koning Filip vandaag: “Buitenlandse gesprekspartners bedanken en feliciteren mij voor de cruciale rol van België in de strijd tegen het coronavirus. Die gelukwensen, die dank, zijn bedoeld voor alle overheden en het ganse land. Ik breng ze dan ook graag, en met trots, aan u over. Ons land ligt inderdaad in het middelpunt van de vaccinatiecampagnes zowat overal ter wereld – dankzij onze bijdrage tot het ontwikkelen, het produceren en het verdelen van de coronavaccins.”

Een iets objectievere analyse kwam onlangs van persbureau Bloomberg. Daarin werd de zwakke strategie van de EU en dan in het bijzonder België aangekaart, zeker in vergelijking met Israël, de VS en Groot-Brittannië. Bovendien wijt AstraZeneca de vertraging bij het verdelen van vaccins aan problemen bij een Waalse onderaannemer.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More