Koning Filip vierde Kerst in Ciergnon

Het koninklijk besluit (KB) betreffende de registratie en de verwerking van gegevens met betrekking tot vaccinaties tegen COVID-19 werd gisteren in het Staatsblad gepubliceerd. Opmerkelijk is dat het besluit ‘gegeven’ werd te Ciergnon op 24 december 2020.

Concreet betekent dit dat de koning in het kasteel van Ciergnon verblijft en dat het besluit per drager naar het kasteel werd gebracht. Van het kasteel werd het KB opnieuw per drager naar Brussel gebracht.

Begin november verbleef de koning eveneens al eens in Ciergnon. Toen werden enkele besluiten eveneens gesigneerd te Ciergnon.

Het kasteeldomein met zijn bossen, rivieren en uitgestrekte jachtgebieden werd gekocht in mei 1840 door koning Leopold I van België op verzoek van zijn echtgenote koningin Louise Marie. Hij liet er eerst een jachtslot bouwen op een terras dat uitzicht bood over de diep beboste vallei van de Lesse. De bossen zijn bekend voor het everzwijn. Nadien liet Leopold II er een kasteel in neogotische stijl bouwen door zijn hofarchitect Alphonse Balat. Het kasteel is eigendom van de Koninklijke Schenking en is niet toegankelijk voor het publiek.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More