Koning Filip ontvangt vandaag nazaat van profeet Mohammed

We hebben het hier al een paar keer geschreven: de strenge coronamaatregelen gelden enkel voor burgers, niet voor koning Filip. Zo ontving de koning de laatste maanden geregeld personen in het paleis te Brussel en het kasteel te Laken.

Vandaag ontvangt Filip zijn collega koning Abdullah II ibn Al Hussein van Jordanië in audiëntie in het kasteel te Laken.

Abdoellah II bin al-Hoessein (Amman, 30 januari 1962) is de huidige koning van het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië. Hij is anderhalf jaar jonger dan Filip.

Abdoellah behoort tot de stam van de Hasjemieten en is volgens zijn stamboom zowaar een nazaat van de profeet Mohammed in de 41e generatie.

Abdoellah is getrouwd met de in Koeweit geboren en in Jordanië opgevoede Palestijnse Rania Al-Yassin. Haar naam is nu koningin Rania. De koningin wordt geprezen om haar filantropische werk, maar wordt door religieuze moslims wel bekritiseerd voor haar westerse levensstijl en voorkeur voor dure westerse haute couture. Het paar heeft vier kinderen: prins Hoessein (geboren 1994), prinses Iman (geboren in 1996) prinses Salma (geboren 2000) en prins Hasjem (geboren 2005).

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More