Koning Filip bracht deel paasvakantie door in Ciergnon

Koning Filip was op donderdag 8 april in het kasteel van Ciergnon. Dat blijkt uit een Koninklijk Besluit (KB) dat die dag in Ciergnon door de koning werd ondertekend.

Het kasteel van Ciergnon is hoog op een rots gebouwd en gelegen aan de rivier de Lesse. Het is een buitenverblijf van de Belgische koninklijke familie.

Het kasteeldomein met zijn bossen, rivieren en uitgestrekte jachtgebieden werd gekocht in mei 1840 door koning Leopold I van België op verzoek van zijn echtgenote koningin Louise Marie. Hij liet er eerst een jachtslot bouwen op een terras dat uitzicht bood over de diep beboste vallei van de Lesse. De bossen zijn bekend voor het everzwijn. Nadien liet Leopold II er een kasteel in neogotische stijl bouwen door zijn hofarchitect Alphonse Balat.

Er is al een paar keer voorgesteld om wetten digitaal te laten signeren door de koning, waardoor een fysieke verplaatsing naar Ciergnon of Île d’Yeu niet nodig is.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More