Komt het overlegcomité vrijdag met de eerste versoepelingen?

Strijd om wie de sympathiekste politieker van de coronacrisis is, barst los.

Een pandemie is slecht nieuws voor een politieker. Tenminste, zolang de crisis duurt en er alleen maar slecht nieuws te brengen is, want van zodra er een uitweg is, kan je naar hartenlust scoren. Verheven worden tot de held des vaderlands levert massaal veel stemmen op.

Paul Magnette, de voorzitter van de Franstalige socialisten, heeft (plots) een concreet plan voor de horeca. En ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zou al volop aan het nadenken zijn over hoe en wanneer de horeca kan openen. Jambon vindt de cijfers nu nog te slecht voor een heropening, maar geeft wel aan dat de horeca de volgende in de rij is voor een versoepeling. En Magnette zegt dat we wat zouden kunnen “improviseren”. Even (een jaar lang) leek het alsof beide heren geen mening hadden over corona, maar in de aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag, hebben ze die weer gevonden. Vrijdag wordt wellicht het startschot gegeven voor de exitstrategie.

Naar alle waarschijnlijkheid zal er dan worden beslist om de kapperszaken te laten heropenen op 13 februari, zonder rekening te houden met de corona-schakelaar. “Er is veel nood aan een kappersbezoek. Mensen voelen zich slecht omdat hun haar niet in orde is”, zei Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) bij ‘VTM’. Ook hij is sympathiek.

Naast de kappers zouden ook de andere niet-medische contactberoepen – zoals masseurs en schoonheidsspecialisten – hun werk mogen hervatten. En de vakantieparken en de dierentuinen kunnen weer open.

Over al die beslissingen zou er zo weinig discussie zijn, dat men in regeringskringen er zelfs over denkt om vrijdag niet fysiek bijeen te komen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More