Komt er weldra een M-versie van de Toyota Supra?

Dat de nieuwe Toyota Supra onderhuids eigenlijk een BMW is, is bijlange geen geheim.

Van de nieuwe Z4 is er enkel een roadster, en geen coupéversie meer. Wie een Z4 coupé wil, die moet maar een Toyota Supra kopen, die eigenlijk een Z4 is maar dan met een andere koets.

In het vooronder van de Supra ligt hetzelfde blok als in de Z4 M40i. Al hebben de Jappen er stiekem wat extra paardjes ingestopt. Uit diverse rollenbanktests blijkt namelijk dat de Supra 380 pk heeft in de plaats van 340. Dat is trouwens niet zo heel moeilijk te realiseren: Z4’s voor de Europese markt hebben 340 pk, die voor de Amerikaanse markt 380.

De Z4 – en dus ook de Supra – hebben echter een fantastisch onderstel, dat nog meer power aankan. En wat heeft er bij BMW nog meer power dan de M40i? De M, natuurlijk. Volgens BMW-man Markus Flash is het niet uitgesloten dat er ooit een M-versie van de Supra komt. Dat liet hij weten aan Autocar: “Wij hebben Toyota niet voorgesteld om ook een M-blok te gaan leveren. Toyota heeft er, voor zover ik weet, ook nog niet achter gevraagd. Maar het is wel een interessant idee. Het zou wel betekenen dat we heel veel weggeven, maar zeg nooit ‘nooit’.

24

Image 24 of 24

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More