Komt er toch een ontwikkelingsstop op motoren in de Formule 1? Als het van Red Bull afhangt wel

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Red Bull zit met de handen in het haar. Maar volgens topman Helmut Marko is er licht aan het einde van de tunnel. 

De Formule 1 is een raar beestje. De populaire racesport staat al jarenlang garant voor spektakel van de bovenste plank, maar achter elke topcoureur zit een motor van wereldklasse. Het Duitse Red Bull racing heeft met de flamboyante Max Verstappen een goudhaantje in huis, maar op de Nederlander aan prijzen te helpen zal het team een betere motor nodig hebben. 

Sinds 2018 voorzag het Japanse Honda de wagens van Red Bull van de nodige horsepower, maar de motorleverancier besliste onlangs om er na 7 jaar in de Formule 1 opnieuw een punt achter te zetten. Honda surft mee op de transformatie van de autosector, die ernaar streeft om in 2050 volledig CO2-neutraal te functioneren. Hiervoor heeft het bedrijf haar technologiecentrum zelf nodig, om zo te kunnen werken aan de ontwikkeling van talloze nieuwe projecten. In 2015 ging Honda een samenwerking aan met McLaren, maar dat werd geen succes. Bij Red Bull kon Verstappen met de Honda motor 4 keer zegevieren. 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More