Koerst Roglic met een motortje in zijn fiets? (video)

Verontrustende beelden doen motordoping vermoeden.

Wielrennen staat bovenaan de lijst van de sport met het meeste gesjoemel. Er gaat geen seizoen voorbij zonder schandaal. Als absolute nummer één staat nog altijd Armstrong als de grootse bedrieger van de sportgeschiedenis omdat hij zichzelf inspoot met versterkend spul. Maar onlangs kwam daar nog een schandaaltje bij. Jean-Pierre Verdy, de voormalige baas van het Franse antidopingbureau AFLD, beschuldigt Lance Armstrong van het gebruik van een motortje tijdens zijn carrière. Moeilijk hard te maken na datum. Zou het?

De woorden van Verdy klinken nog als een echo als daar plots de beelden opduiken van Roglic die stilstaat tijdens de Amstel Gold Race. Op die beelden lijkt het dat zijn pedalen uit zichzelf ronddraaien, nadat een mecanicien een mechanisch probleem verholpen had.

“We zien Primoz Roglic op het uiteinde van zijn stuur drukken”, schrijft Ouest France. “Het is vreemd wat hij doet. Misschien is het de knop om in te grijpen op de Di2 (een ultra-high performance schakelsysteem)”, aldus Franck Laurance, mecanicien bij de Franse ploeg VCP Loudéac. “Wat me echt zorgen baart is dat de pedalen blijven draaien…”

Het zal toch niet waar zijn zeker?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More