Koen Geens onbewust medeplichtig aan flinke Disney-rel

Gisteren brachten we het triestige nieuws dat de bloedmooie Gina Carano de laan werd uitgestuurd door LucasFilm en Disney.

Het internet heeft sindsdien niet echt stilgezeten. Behalve in een galaxy far, far away lijkt er nu ook een online-oorlog uitgevochten te worden. In die mate zelfs, dat de hashtag #CancelDisneyPlus trending werd op Twitter.

Tienduizenden Star Wars-fans die het niet kunnen pikken dat ze hun lievelingspersonage Cara Dune nooit meer zullen zien opduiken op het kleine scherm. Het was dan ook niet bijster slim van miss Carano om de Jodenvervolging te gebruiken als argument voor haar politieke overtuiging.  Maar twee dingen vormen nu eenmaal de basis van elke open samenleving: vrijheid van meningsuiting en de rechtsstaat. Als je die dingen niet heb dan heb je geen vrij land.

Fans van Carano waren er ook als de kippen bij om een oude tweet boven te halen van collega-acteur Pedro Pascal. Niet alleen vergeleek hij vorig jaar 73 miljoen Amerikanen met nazi’s maar ook hij toonde een tijdje geleden een foto van de Holocaust om een punt duidelijk te maken:

Ondanks het feit de datum op de onderstaande foto niet klopt – foto dateert uit 2010 toen Obama nog president was – werd zijn post destijds onthaald als ‘stunning and brave‘. Pedro Pascal is dan ook een fervent democraat en daar wringt volgens vele Twitteraars het schoentje.

Zij zijn van mening dat Gina haar ontslag kreeg omdat ze openlijk er voor uitkwam dat ze een trotse republikein is. Disney beweert dan weer dat ze in eigen boezem moet kijken en dat ze alles te danken heeft aan een reeks smakeloze tweets.

Eén van deze tweets was er eentje tegen het mondmaskerbeleid van de democraten. Maar wie zien we daar opduiken in deze tweet? Niemand minder dan Koen Geens. De momentopname uit mei 2020 toen voormalige vice-minister Geens de grootste moeite ter wereld had om een mondmasker aan te krijgen, was de inspiratie voor de Hollywood-actrice om de provocerende tweet te lanceren.

Wat een geluk dat Gina niet besliste een foto te posten van zekere premier die een boom plant tijdens vriesweer om de helaasheid der dingen aan te tonen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More