Knutselaars maken van oude Corvette een rijdend kunstwerk (foto’s)

Je kan zo’n oldtimer helemaal naar de verdoemenis helpen, maar je kan er ook iets buitenaards moois van maken.

Wanneer je ergens in een schuur een oude Corvette vindt die niet meer in topstaat is, dan kan je verschillende dingen doen.

Je kunt de onderdelen die nog wel bruikbaar zijn eraf halen en verkopen. Je kunt het beestje ook weer helemaal restaureren in zijn originele staat. Of je kunt er gewoon je ding mee doen en niet al te veel meer origineel laten.

Die laatste mogelijkheid is in sommige gevallen eeuwige zonde, maar niet in dit geval. De jongens van All American Street Rode wisten van deze Corvette uit 1962 een waar kunstwerk te maken.

De ‘Vette kreeg een neus van een exemplaar uit 1957, en de softtop werd vervangen door een hardtop. Wielen die vele maten groter zijn dan het origineel, maken de looks helemaal af. De nauwelijks vooruit te branden zespitter werd vervangen door een moderne V8. Een 7.400cc groot, atmosferisch blok dat maar liefst 630pk en 795Nm produceert, wat ons genoeg lijkt om de machine met starre achteras overal dwars over de weg te krijgen.

De bolide staat ook nog te koop. Geïnteresseerden moeten wel goed in de slappe was zitten. De vraagprijs is namelijk 200.000 dollar, wat overeenkomt met (ongeveer) 176.000 euro.

1

Image 1 of 10

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More