Knotsgek gemeenteadvies: “Koop hond tegen asielzoekers”

Rare toeren, daar in Overloon.

In de Nederlandse gemeente Overloon is een asielcentrum dat de laatste tijd nogal wat asielzoekers huisvest. Er verblijven thans zo’n zeshonderd mensen.

De laatste tijd vinden er in de gemeente, die zo’n vierduizend inwoners telt, ook geregeld inbraken en vernielingen plaats.

De dorpelingen telden één en één bij elkaar op, waarna ze besloten dat het antwoord twee was: de asielzoekers gaan geregeld op strooptocht.

Vierenveertig recentelijke inbraakslachtoffers stuurden gezamenlijk een brief naar de gemeente, met de vraag om extra veiligheidsmaatregelen te treffen zodat het steelgespuis niet meer kan toeslaan. Bij de gemeente zijn ze zich bewust van het probleem, want tegenwoordig worden er om de haverklap inbraken aangegeven bij de politie. Politie en gemeente hebben nu een brief met maatregelen – die ze zelf moeten treffen – naar de bewoners van het dorp gestuurd.

Daarin staat vermeld dat ze beter een hoog hekwerk rond hun woonst plaatsen, bewakingscamera’s hangen en… een ‘goede hond’ aanschaffen.

Kan het nog gekker? Zéker. De woordvoerder van het asielcentrum, Robert Ploeg, liet door Omroep Brabant optekenen dat ze hun best doen om de overlast te beperken. “Als ze arriveren in het asielcentrum, wijzen we ze op de regels in Nederland. We vertellen hen ook dat bijvoorbeeld inbraak hier verboden is.”

Het is al bijlange niet meer de eerste keer dat het asielcentrum van Overloon in het nieuws komt. Er wonen daar nogal wat nationaliteiten bij elkaar, en vooral Eritreeërs en Syriërs schijnen vaak de onweerstaanbare drang te hebben elkander naar de verdoemenis te meppen, waardoor er geregeld ambulances moeten uitrukken. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More