Knappe ex-vierwieler van Elvis Presley valt weldra in België te bewonderen (foto’s)

Een auto met een erg bijzondere geschiedenis.

De BMW 507 met chassisnummer 70079 werd in 1957 op het Autosalon van Frankfurt voorgesteld. Nadien zette hij koers richting Londen, om daar eveneens op het Autosalon te staan blinken. Niemand minder dan heuvelklimkampioen Hans Stuck stuurde de auto nadien terug richting München.

Stuck deed echter een ommetje langs Brussel, om de auto aan zijn goede vriend koning Boudewijn te tonen. Nadien nam hij deel aan verschillende heuvelklimraces met de wagen.

In 1958 werd de BMW 507 te koop gesteld bij een BMW-dealer in Frankfurt. Elvis Presley, die op dat moment in militaire dienst was in Duitsland, passeerde er en werd op slag verliefd op de roadster. Hij trok zijn portefeuille en kocht de auto. Vrouwelijke fans lieten geregeld hun liefdesverklaringen met lipstick achter op de witte koets van de auto, waarna Elvis besloot om de auto rood te laten spuiten. Na zijn legerdienst nam hij de wagen mee naar Amerika, waar hij besloot ‘m toch te verkopen.

De nieuwe eigenaar lepelde het BMW-blok uit de auto, om er een dikke Amerikaanse V8 in te hangen. Daarna ging hij ermee racen. Wat later verdween de auto spoorloos…

Jaren later kwam hij in handen van de ruimtetechnicus Jack Castor. Die had zo’n vermoeden van het bijzondere verleden van de auto. Hij nam contact op het het magazine ‘Bimmer’ én met het team van BMW Classic. Die konden achterhalen dat het wel degelijk de ex van Elvis Presley betrof.

Er werd maar liefst twee jaar aan de auto gewerkt, om ‘m weer in zijn originele staat te krijgen. Onderdelen die niet meer te verkrijgen waren, werden gefabriceerd met 3D-printtechnieken. De auto werd voor het eerst opnieuw tentoongesteld tijdens de Concours d’Elégance in Pebble Beach, in 2016.

Van 4 tot en met 7 oktober vindt in Knokke Zoute Grand Prix plaats: een feest voor de autoliefhebber. De ex van Elvis Presley zal daar staan schitteren, naast de nieuwe BMW 8-serie coupé.

1

Image 1 of 14

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More