Knappe en elegante Petra kan serie niet rechthouden

Kijkers van Canvas kregen gisteren de eerste aflevering (van 4) van de politiereeks Petra.

Inspecteur Petra Delicato doet een saaie bureaujob in het archief bij de politie van Genua. Tot ze plots wordt meegesleurd in het onderzoek naar een verkrachter en seriemoordenaar.

Over de eerste aflevering valt weinig goeds te schrijven. Het probleem is dat er steengoede Britse en Scandinavische reeksen gemaakt zijn over politiemensen die stouteriken en slechteriken moeten pakken. Dat is een probleem omdat alle nieuwe reeksen aan die hoge standaard moeten voldoen. Dat deze hoge standaard hier niet gehaald wordt, is duidelijk.

De serie speelt zich af in Genua en de politievrouw is een knappe enigszins onderkoelde Italiaanse vrouw die een vogelspin houdt als huisdier en liever spinnen ziet dan mannen. De elegante Italiaanse actrice Paola Cortellesi straalt elegantie uit en als dat mag zouden we haar graag op de redactie van P-Magazine uitnodigen om met de voltallige ploeg een lekkere Italiaanse espresso te drinken.

Dolce Paola is evenwel niet geloofwaardig als politievrouw. Ze speelt ook houterig. Je kan in een reeks een aantal gimmicks stoppen, maar dat kan deze reeks niet rechthouden.

Volgens sommigen die de afleveringen (gebaseerd nota bene op de romans van de  Spaanse schrijfster Alicia Giménez Bartlett) al bekeken hebben, worden de volgende afleveringen beter. Of minder slecht.

We kijken volgende week zeker, niet omdat het verhaal goed is (dat rammelde in de eerste aflevering langs alle kanten en de gaten in het plot waren zo groot dat je je kon afvragen of ze geen stukken waren vergeten te filmen of te monteren), maar omdat we Paola zo graag zien.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More