Knaap vestigt nieuw wereldrecord in Tetris met 306 lijnen (video)

Wat maakt Tetris nu zo populair en vooral zo verslavend? Eens je aan een spelletje begint, is het zo moeilijk om ermee te stoppen.

Volgens de wetenschap is hier een eenvoudige verklaring voor. Mensen hebben namelijk een drang om op te ruimen en kleine taakjes af te maken. Steentjes stapelen zou de ideale oplossing zijn voor die drang, waardoor het ook heel moeilijk is om ermee te stoppen. Het spel zou evenveel voldoening geven als “krabben aan een vervelende jeuk”. Op het het videoplatform Twitch bestaat er zelfs een hele gemeenschap die dagelijks niets anders doen dan records breken in Tetris. 

Zo bestaan er allerlei uitdagingen om telkens een nieuw record te vestigen; fewest lines completed to achieve highest possible score, highest score in Tetris with next box disabled, most lines cleared in Tetris in one minute,…

Gamer Joseph Saelee sloeg gisteren de hele Tetris community met verstomming toen hij een nieuw wereldrecord op zijn naam schreef, namelijk dat van meeste lijnen ooit in Tetris. Hij slaagde er in het oude record te verbreken met vier extra lijnen. Indrukwekkend!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More