Klokt tikt voor tegenstanders Netanyahu

Schrijf premier Benjamin ‘Bibi’ Netanyahu niet te snel af. Dat is de regel in Israël. Daarmee lijkt hij een beetje op ‘onze’ Didier Reynders, Teflon-Didier bijgenaamd.

Tegenstanders van de aftredende Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben immers maar tot één minuut voor middernacht vandaag om een mogelijk akkoord aan te kondigen over een regering.

De Standaard: “Israëlische politici die strijden om oud-premier Benjamin Netanyahu af te zetten, voeren een race tegen de klok op de laatste dag van de besprekingen om een regeringscoalitie te vormen die bestaat uit bittere ideologische rivalen.”

De krant nog: “Als er voor donderdag geen regeringscoalitie komt, moeten de Israeliërs opnieuw naar de stembus. De beoogde coalitie zou bestaan uit linkse partijen, rechtse partijen en centrumpartijen die het over veel zaken maar moeilijk eens kunnen worden. Daarna moet het parlement de nieuwe coalitie binnen zeven dagen goedkeuren tijdens een stemming.”

Indien er een regering gevormd kan worden, betekent dat het einde van het premierschap van de conservatieve Benjamin Netanyahu, die al twaalf jaar aan de macht is. Naftali Bennett zou hem naar verluidt mogen opvolgen als premier en later worden afgelost door centrumpoliticus Yair Lapid.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More