Klimaatactivisten willen op 8 december de Brusselse kleine ring bezetten

Verschillende klimaatorganisaties slaan de handen letterlijk in elkaar.

De klimaatacties gingen een jaar geleden van start in ons land. Om die verjaardag te vieren, willen manifestanten de Brusselse kleine ring innemen met een menselijke ketting. Zondag 8 december moet het gebeuren. Op dat moment loopt de de klimaattop in Madrid waarop Anuna De Wever niet kan aanwezig zijn, omdat ze op dat moment het regenwoud in Brazilië nog aan het redden is. De actie van 8 december wordt echter niet getrokken door de organisatie van Anuna , maar door Climate Express.

Op hun Facebook noemen zij het afgelopen jaar ‘historisch’. “Nog nooit lieten zoveel mensen hun stem horen om keer op keer hetzelfde te eisen: dringend meer ambitie voor het klimaat, “ klinkt het op hun pagina. Ze zijn naar eigen zeggen “de mooie woorden van politici” beu en vinden dat er nog altijd geen actie ondernomen is.

Om zeker te zijn dat iedereen hun boodschap begrepen heeft – mocht dat nog niet geval zijn – is er op 29 november in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven de vierde ‘Global Strike for Future’.

Het is misschien omdat het keer op keer in het Engels is, dat sommige mensen het nog niet begrepen hebben.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More