Kleutergevecht tussen Van Ranst en Bouchez nog niet voorbij

“Geen enkele expert heeft al zelf aangeboden om in een studio te gaan zitten.”

“Wij moeten geen politieke beslissingen verdedigen, ook als die op basis van ons advies zijn genomen.” Nee dit zijn niet de woorden van Marc Van Ranst, maar van Erika Vlieghe. Die leeft al langer op zeer gespannen voet met de politiek. Ze nam daar zelfs even ontslag voor bij de adviesraad. Ten minste, ze zette haar pluimen op om een statement te maken. Vlieghe zegt dat onkostenvergoeding (50 euro per uur of 100 euro per vergadering, volgens Van Ranst) niets zal veranderen. Lees: wij gaan daarom de politici niet naar de mond praten.

Sinds vorige week is MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en viroloog Marc Van Ranst in een kleutergevecht gewikkeld waarbij de pot de ketel verwijt die hij zwart ziet. Je kan het ook met een volwassen bril aanschouwen en dan zie je twee alfamannetjes die hun hun territorium aan het afzeiken zijn. Op ‘LN24’ herhaalde de MR-voorzitter maandagochtend dat Van Ranst “geen andere interpretaties of kritiek moet geven op wat het Overlegcomité een dag ervoor is overeengekomen”. Daarop volgde alweer een heerlijke reactie van Van Ranst: “Hij blijft maar leugens verspreiden over ons. Wie zaait hier eigenlijk verwarring?”

Maar de meest hilarische reactie is die op de beschuldiging dat Van ranst teveel in tv-studio’s zou zitten. “Geen enkele expert heeft al zelf aangeboden om in een studio te gaan zitten of een interview te geven aan een krant”. De topvirologen van dit land worden nu eenmaal meermaals per dag uitgenodigd door allerhande media. En wij gaan daar inderdaad op in”, aldus Van Ranst.

Heerlijk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More