Kleine Jos was het enige obstakel voor de titel van Belgisch kampioen

“Ik heb nog nooit in de Belgische trui gecrosst”

Je wint pas als je de koers gereden is, maar geen mens die eraan twijfelt dat Wout Van Aert zondag in Meulebeke Belgisch kampioen veldrijden wordt. Even werd gevreesd dat een bevalling roet in het eten zou kunnen gooien. Maar Wout is (reeds) papa geworden. De kleine Jos (Georges) Van Aert geeft alleen maar een extra boost.

Zondag gaat Van Aert dus voor nummer vier. Na twee moeilijke seizoenen is hij helemaal opnieuw de oude in het veld. Ook het parcours is spek voor zijn bek: er is power nodig om te winnen. En aan power ontbreekt het Wout niet. De ellende van zijn dramatische val in de Tour was (ironisch) wellicht het beste wat hem kon overkomen.

Alleen als Wout zondag niet top is, pech heeft of een slippertje maakt, is hij te pakken. Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Daan Soete, Tim Merlier, Gianni Vermeersch, Jens Adams, Tom Meeusen, Quinten Hermans: tien tegenstrevers, tien klinkende namen, maar galmen hun namen als kampioenen?

Er is nog geen elfde tegenstander: het weer. Het wordt koud en dat zou voor een hard parcours kunnen zorgen.

“Ik heb nog nooit in de Belgische trui gecrosst. Ik moest er altijd de wereldkampioenentrui overheen dragen. Dat zou wel eens mooi zijn”, aldus Wout Van Aert. Meer hebben wij daar niet aan toe te voegen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More