Klassieke muziek is te wit: Oxford zet alles in op zwarte Mozart

Academici van de Oxford universiteit zijn tot de bevinding gekomen dat de Westerse klassieke muziek te wit is en gezien de huidige cancelcultuur mag dat niet.

P-Magazine nam exclusief contact op met een van de intiatiefnemers. We vroegen of de cursus niet extreem kort zal zijn. “Neen hoor, we hebben toch de zwarte Mozart?” Hij bedoelt Joseph Bologne Chevalier de Saint-George.

Saint-George was van Frans-Afrikaanse afkomst. Zijn moeder was een slavin, zijn vader de Fransman George de Bologne Saint-George, eigenaar van een plantage. Zijn vader bracht hem op 10-jarige leeftijd naar Frankrijk. De zwarte Mozart was dus niet zo zwart als de academici van Oxford wel niet denken.

“In de klassieke muziek zitten toch ook veel componisten van Joodse origine, zoals Mahler of Mendelssohn”, proberen we nog. De initiatiefnemer van Oxford: “Ook zij zijn nog veel te wit. Neen, enkel de zwarte Mozart is goed genoeg.”Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More