Klassiek boksspel van Mattel krijgt filmversie met Vin Diesel

Op een Belgische filmversie van vier op een rij zal het nog even wachten zijn. Niemand in dit landje die ze namelijk allemaal op een rijtje heeft.

Hollywood daarentegen grijpt elke kans om van klassieke spellen een bombastische CGI-spektakel te maken. Want een origineel verhaal bedenken…ik word daar zo moe van. Aldus mogen we binnenkort een film verwachten, gebaseerd op de Rock ‘Em Sock ‘Em Robots van speelgoedfabrikant Mattel.

Het boksspel dat al sinds 1963 bestaat was vooral populair over de plas en was een soort klein populair cultuurfenomeen, met honderdduizenden verkochte eenheden tot gevolg. Het spel is nog eenvoudiger dan een terras openen in Middelkerke. 

Elke speler neemt de controle over een van de twee intergalactische robots: Red Rocker en Blue Bomber, die beide op een platform staan, hetgeen een boksring voorstelt . Door op de knoppen te rammen van de bijhorende joysticks, laten spelers hun robots met elkaar boksen. Als het hoofd van een robot met voldoende kracht in een geschikte hoek wordt geraakt, gaat de kop vliegen en ben je gewonnen. Meer is er niet aan.

Hoe hier in hemelsnaam een film over te maken, laten we over aan Universal Studios en Vin Diesel. Want zij zien er wel graat in. Filmkenners herinneren zich zeker dat Red Rocker en Blue Bomber al eens een cameo hebben gemaakt en dat in Toy Story 2.

Tja, erger dan Battleship (Zeeslag) uit 2012 kan haast niet. Laten we dus hopen voor Diesel geen K.O. aan de box-office.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More